”Olemme suosittu laadukkaiden trukkivaraosien toimittaja”

Öhman Trukkien varaosapäällikkö Anssi Naakka, minkälaisille trukin varaosatuotteille on eniten kysyntää tällä hetkellä?

– Varsinaisia sesonkituotteita trukin varaosissa ja tarvikkeissa on loppupelissä aika vähän, kaikenlaisia tuotteita menee tasaisesti ympäri vuoden. Tokihan näin syksyllä varaudutaan jo talveen mm. trukkihuoltojen suhteen tai esimerkiksi valaistuksia ja talvirengasasioita parannellen.

Kuinka tärkeää on käyttää trukin alkuperäisosia tai laatuosia?

– On tärkeää käyttää laadukkaita trukkivaraosia, on se sitten trukin alkuperäisosa tai tarvikeosa.Itse käytämme molempia osatyyppejä sekä myymissämme osissa että trukkihuolloissa, ja laatu edellä mennään aina. Ei ole järkevää käyttää huonolaatuisia trukinosia, koska korvaavan osan vaihto on usein iso työ. Laatuosien käyttö tulee näin pitkässä juoksussa myös edullisemmaksi. Meillä on myös kaikille trukkivaraosillemme takuu, joka on osista riippuen puolesta vuodesta vuoteen. Lisäksi meidän vuosikymmenien kokemus ja asiantuntemus trukeista, trukkihuolloista ja vara-osatoimituksista antaa parhaat eväät palvella asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Nämä asiat ovat varmasti syitä suosioomme myös trukkien varaosatoimituksissa.

Meiltä saa trukin tarvikeosista tarvittaessa myös laatutiedot, mitä se käytännössä tarkoittaa?

– Mieluummin siis varmistumme aina trukkivaraosan laadusta, jotta takuumurheet olisivat mahdollisimman vähäisiä. Vaikka meillä on trukkivaraosatoimittajia ympäri maailmaa, saamme heiltä kaikilta trukkiosien laatutiedot ja mahdolliset reklamaatiohistoriat aina halutessamme. Tämä on meille todella tärkeää ja varmistamme laatutiedot aina varsinkin kriittisten tai vaikeasti vaihdettavien trukkivaraosien kanssa. Koska myös itse huollamme ja korjaamme trukkeja sekä vuokraamme noin 200:aa trukkia, tiedämme miten turhauttavaa on käydä vaihtamassa huonolaatuinen takuuosa uuteen. Siksi pyrimme kaikin keinoin välttämään huonolaatuisia trukin osia.

Kuinka nopeasti toimitamme trukkivaraosat ja mikä on toimitusalueemme?

– Toimitamme trukkivaraosat pääsääntöisesti seuraavaksi päiväksi asiakkaalle lentorahdilla. Mikäli trukkiosa on suurikokoinen tai painava, käytetään yleensä jotain muuta rahtitapaa, jolloin osa saapuu asiakkaalle noin 3-6 vuorokaudessa. Asiakkaalta aina tiedustellaan, kuinka nopeasti trukin varaosa tarvitaan ja ilmoitetaan eri rahtivaihtoehtojen hinnat. Normaalien ns. kevytpakettien lennättäminen on nykypäivänä yhtä edullista kuin tuotteen lähettäminen kotimaan postissa, joten lentorahtia käytämme hyvin paljon. Olemme suosittu trukkivaraosien ja tarvikkeiden toimittaja – toimitusalueemme on koko Suomi ja joitain trukin osia myydään myös ulkomaille.

Myymme laadukasta ja edullista NEXEN-trukkirengasta. Miten tärkeää osaa oikea rengastyyppi näyttelee trukin toiminnassa?

– Oma mielipiteeni reilun 15 vuoden kokemuksella on, että trukkirenkaan tärkeimmät ominaisuudet ovat kulutuskestävyys, jousto-ominaisuudet ja pintakuvio yhdistettynä järkevään hintaan. Esimerkiksi trukkien umpikumirenkaissa olemme testanneet yli 20 eri merkkiä ja osa niistä on ollut sellaisia, joita en huolisi edes ilmaiseksi. Tässä pätee vähän sama asia kuin  trukin varaosien laadussa – trukkirenkaan vaihto on kuitenkin loppupelissä aina suhteellisen suuri työ, eikä sitä ole mitään järkeä tehdä turhaan muutaman euron säästön takia. Lisäksi trukki on aina pois pelistä renkaanvaihdon ajan. Ja ilmakumirenkaalliset trukit halvaantuvat täysin aina rikkoutuessaan.

– Kun käyttää laadukkaita renkaita, säästyy monelta turhalta murheelta. Eikä laadukas rengas ole aina kallis, meidän valikoimassamme on todella laadukkaita trukin renkaita, joiden hinta kuitenkin sopii useimpiin kukkaroihin. Asiakkaiden kannattaisi miettiä omaa trukin käyttöään ja valita sen perusteella oikea rengastyyppi ja toki me autamme mielellämme oikean trukkirenkaan valinnassa.

– Monilla ilmakumirenkailla ajavilla ei olisi mitään estettä siirtyä umpikumirenkaisiin. NEXEN-umpikumirenkaassa on todella hyvä jousto ja hyvä pintakuvio, joten sillä pärjää kyllä monessa paikassa. Tokihan trukin rengastyypin valinta riippuu aina käyttökohteesta, jos trukilla ajaa yksi henkilö 8 tuntia/työpäivä, on selvää, että jousto-ominaisuudet on silloin tärkein kriteeri ja silloin ilmakumirengas on varmasti oikea valinta. Tai jos trukilla ajetaan paljon talvella ulkona, on ymmärrettävää, että ajetaan ilmakumirenkaalla, jonka pito on kuitenkin aina parempi kuin yhdenkään umpikumirenkaan. Mutta usein trukkeja käytetään vain satunnaisesti ja pääasiassa hyvillä alustoilla, jolloin umpikumirengas on erittäin hyvä valinta ja tulee vuosien saatossa varmasti edullisimmaksi.

Lue lisää trukin varaosista ja tarvikkeista nettisivuiltamme täältä.

Kaikki yhteystietomme löydät nettisivuiltamme täältä.