Toimitusjohtajan puolivuotiskatsaus 2021

Tässä puolivuotiskatsaus Öhman Trukit Oy:n ja Öhmanrent Oy:n liiketoiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä

Hienoista kasvua Koronasta huolimatta

Näin tilikauden ollessa puolivälissä, kokonaisuudessaan koko konsernin tulos on ollut hienoisessa kasvussa. Trukkimyynti on ollut määrällisesti nousussa, mutta liikevaihtomme on lähes viime vuotta vastaava. Trukkimyyntiin on vaikuttanut edullisempien tuotteiden määrällinen kasvu.

– Asiakkaat ovat löytäneet vuoden alkupuolella avatun trukkivaraosiin ja varastokoneisiin erikoistuneen verkkokauppamme ja etenkin laadukkaat ja samalla edulliset varastokoneet kuten pinontavaunut ja lavansiirtovaunut ovat tehneet mukavasti kauppansa, toimitusjohtaja Kari Öhman luonnehtii.

– Trukkimyynnissä Koronan vaikutukset ovat nostaneet Kaukoidän rahdille noin 5 kertaset hinnat ja tämä tullee näkymään jatkossa paineena hintojen nousulle. Tämä ongelma on tosin kaikille maahantuojille sama, Kari Öhman toteaa.

Öhmanrent nimi saanut positiivisen vastaanoton

Muutimme trukkivuokrauksemme nimen Öhmanrentiksi vuoden alkupuolella. Nimenmuutoksella haluamme tuoda vielä selkeämmin esiin, että tarjoamme palveluitamme laajasti ympäri Suomen.

– Trukkivuokraamomme nimenmuutos on herättänyt positiivista kiinnostusta asiakaskunnassamme ja nimenmuutos on otettu hyvin vastaan myös ulkolaisten asiakkaidemme keskuudessa, varatoimitusjohtaja Patrik Öhman toteaa. – Olemme myös tyytyväisiä viimeisen puolivuotiskauden trukkivuokrauksen tulokseen, koska trukkivuokrauksemme on toiminut hyvin edellisten vuosien tapaan, vaikka isot tapahtumat kuten festarit ovat olleet pois tänäkin vuonna Koronasta johtuvien rajoitusten takia, Patrik Öhman lisää.

Trukkihuolto ja trukkivaraosat

Trukkihuoltomme, joka huoltaa kaikki trukkimerkit ja mallit, on osa yrityksemme vahvaa perusrunkoa ja viimeisen puolivuotiskauden aikana asiakkaat ovat huollattaneet trukkejaan kiitettävästi. Myös trukkivaraosien ja tarvikkeiden myynnin volyymit ovat pysyneet ennallaan.

Kääntömastotrukki Noston valmistui

Noston kääntömastotrukin yli vuoden kestänyt kehitystyö ja valmistus saatiin vihdoin päätökseen toukokuussa ja pääsimme luovuttamaan trukin sen tilanneelle asiakkaalle. Pitkän tavaran käsittelyyn ja kovaan teollisuuskäyttöön tarkoitetun koneen tekeminen oli haasteellinen tehtävä ja sen saattaminen markkinoille oli yritykseltämme iso ponnistus. Onneksi saimme Business Finlandin ns. koronatukea, joka oli suuri apu kehitystyön saattamisessa loppuun.

Korona vaikeutti monelta osin myös kääntömastotrukin valmistumiseen ajallaan. Esimerkiksi Nostonin moottoritoimitoimittajaksi valittu brittiläinen Perkins kärsi massiivisista toimitusvaikutuksista johtuen Brexitin ja Koronan yhteisvaikutuksista. Lisäksi myös Koronasta johtuen tuotantokustannukset nousivat koneen valmistumisen aikana.

Olemme erittäin tyytyväisiä kehittämäämme Noston kääntömastotrukkiin ja uskomme sen täyttävän myös asiakkaiden odotukset. Tulevaisuus näyttää, miten Noston kääntömastotrukin valmistus jatkossa etenee.

 

Aurinkoista elokuuta!

 

Kari Öhman ja Patrik Öhman

Öhman Trukit Oy ja Öhmanrent Oy

 

Ps. Katso video ja esittely uudesta Nostonista, klikkaa tästä.