Kesätyöpaikkana Öhman Trukit

– Työilmapiiri on mukavan rento ja työ on myös sopivan itsenäistä. Sen takia halusin tulla tänäkin vuonna Öhman Trukeille kesätöihin, kertoo Stadin ammattiopistossa muoti- ja tekstiilialaa opiskeleva Topias Ruini (kuvassa).

Myös Aku Naakka työskentelee Öhman Trukeilla kesätöissä jo toista kesää peräkkäin.  -Pienet huoltotyöt kuten maalaus, remontointi ja pihatyöt ovat olleet mukavia, toteaa liikunnanohjaajaopinnot syksyllä aloittava Naakka.

– Tarjoamme mielellämme nuorille kesätöitä, koska etenkin kesäaikaan nuorille sopivaa työtä pihatöistä avustaviin tehtäviin löytyy meiltä helposti. Lisäksi on mukavaa, että nuoret saavat taskurahan lisäksi myös hyvää työkokemusta. Työllistämme nuoria yleensä joka kesä, sanoo varatoimitusjohtaja Patrik Öhman Öhman Trukit Oy:stä.

Keskusjärjestö SAK:n kyselyyn vastanneiden mukaan luottamushenkilöistä 78 prosenttia kertoo, että hänen työpaikalleen palkataan tänä kesänä kesätyöntekijöitä. Viime vuonna vastaava luku oli 67 prosenttia ja vuonna 2020 vain 56 prosenttia.

– Yksityisellä palvelualalla koronapandemian helpottuminen on merkinnyt työvoimapulaa ja tämä näkyy myös meidän kyselyssämme. Alan luottamushenkilöistä 52 prosenttia arvioi, että kesätyöntekijöitä on vaikea löytää riittävästi, sanoo SAK:n koulutus- ja työvoimapoliittinen asiantuntija Kirsi Rasinaho.

Rasinaho painottaa, että kaikilla toimialoilla on kesätöiden suhteen tapahtunut käänne parempaan. Kyselyyn vastanneista viidennes (21 %) kertoo, että kesätyöntekijöitä palkataan enemmän kuin viime kesänä.

– Meille voi tulla kesätöihin vähäisemmälläkin työkokemuksella, koska ohjaamme ja opastamme nuoret työtehtäviin. Tärkeää on reipas asenne ja into tehdä töitä, Patrik Öhman toteaa.