Öhman Group:n toimitusjohtajan terveiset

Öhman Group toimitusjohtajan terveiset 2020

Öhman Group päätti tilikautensa voitollisena

Nyt kun tilikausi on päättynyt lokakuun lopulla, Öhman Group on pystynyt pitämään tuloksensa voitollisena. Voitollisesta tuloksesta huolimatta liikevaihtomme on hiukan laskenut edelliseen tilikauteen verrattuna. Asiakkaiden lievä varovaisuus Koronan takia on vaikuttanut suoraan liikevaihtoomme. Vaikka olemme päässeet suhteellisen hyvään tulokseen, tulos ei ole tullut helpolla.

Öhman Trukit Oy:n trukkimyynti on ollut tällä tilikaudella hyvää. Vahva trukkimyynti on mahdollistanut myös voitollisen tuloksen koko Öhman Group:lle. Onnistunut trukkimyyntimme pohjautuu suurelta osin uusien HELI trukkien erinomaisuuteen ja vahvaan trukkialan kokemukseemme yli 30-vuoden ajalta. Lisäksi henkilökuntamme on erityisen hyvin perehtynyt trukkeihin ja he tuntevat asiakkaiden moninaiset tarpeet erilaisissa nostamisen tarpeissa. Mainittakoon, että myimme juuri 500:nnen HELI trukin heinolalaiselle Sasmetorille ja odotammekin myös tulevaisuudessa kasvavaa HELI trukkien myyntiä edustamiemme Clark ja MAFI trukkimerkkien ohella.

Koronan vaikutus on näkynyt viime tilikaudella meillä monellakin tapaa. Kun festareiden ja tapahtumien määrä on vähentynyt radikaalisti, se on vaikuttanut suoraan myös trukkiemme vuokraustoimintaan. Lahden trukkipalvelu Oy:n kautta tapahtuva vuokraustoiminta on tästä syystä laskenut edelliseen tilikauteen verrattuna noin 20 prosenttia. Olemme kuitenkin tyytyväisiä, että laskua ei ole ollut sen enempää yli 200 trukkimme vuokraustoiminnassa, koska trukkeja on vuokrattu kuitenkin kaiken kaikkiaan suhteellisen hyvin.

Trukkihuollon osalta on ollut myös hiukan hiljaisempaa, joka on puolestaan vaikuttanut myös varaosamyyntiimme. Trukkihuollot on pystytty kuitenkin hoitamaan hyvin joustavasti erityisjärjestelyin huomioiden Koronan tartuntariski. Ja erityisjärjestelyin tullaan jatkamaan huolloissa myös jatkossa THL:n suosituksia seuraten.

Oman trukkimerkkimme NOSTONin valmistus viivästynee

Olemme vuosien tauon jälkeen jatkaneet oman trukkimerkkimme NOSTON kääntömastotrukin valmistusta. Nyt valmisteilla olevan mallin valmistuminen uhkaa hiukan venyä aikataulustaan, koska moottori- ja vaihteistovalmistajilla on ollut ongelmia saada päivityksiä laitteistoihinsa Koronan aiheuttamien viivästysten takia. Tästä huolimatta kyseisen NOSTON -mallin valmistus onnistunee kalenterivuoden puitteissa. Tähän Korona on vaikuttanut meillä eniten.

Trukkialan tulevaisuuden näkymät

Kansainvälisen nettisivuston Forklift Action Newsin mukaan kansainvälisillä trukkimarkkinoilla on nähty joitain merkkejä elpymisestä, mutta markkinoilla tilanne on edelleen odottava. Esimerkiksi jotkut yritykset, jotka olivat aiemmin epäröineet tehdä ennusteita loppuvuodesta, ovat ennustaneet elpymistä. COVID-19:sta jälleen nostaessa päätään, tultaneen näkemään maailmanlaajuisesti niin tuotannon pysähtymisiä kuin äärimmäistä sosiaalista eristäytymistäkin.

Myös Suomen teollisuudessa on selviä merkkejä Koronan vaikutuksista. Trukkialalla se tulee näkymään tulevaisuudessa todennäköisesti esimerkiksi huoltotuntien pienenemisenä. Tämä johtuu suoraan trukkien käyttöasteiden laskusta. Korona tullee vaikuttamaan myös trukki- ja varaosamyyntiin, mutta tästä huolimatta tavoitteemme on tulevalla tilikaudella pitää liikevaihto samassa kuin nyt päättyneellä tilikaudellakin.

Pidetäänhän pyörät pyörimässä!

Yhteistyöterveisin,

ÖHMAN GROUP

Kari Öhman, toimitusjohtaja

 

P.S. Avaamme trukkitarvikkeiden verkkokaupan lähiaikoina!  Haluamme mahdollistaa asiakkaillemme hyvien ja laadukkaiden trukkituotteiden saatavuuden mahdollisimman helposti ja nopeasti. Verkkokauppamme tarjoaa trukkialan asiantuntemuksellamme valikoituja tuotteita. Valikoimamme sisältää myös maahantuomamme HELIn erinomaiset trukkituotteet. Tästä lisätietoa lähiviikkoina.

 

Öhman Group konserniin kuuluu Öhman Trukit Oy ja Lahden Trukkipalvelu Oy. Öhman Trukit Oy hoitaa maahantuonnin, myynnin, varaosat ja huollon. Lahden Trukkipalvelu Oy hoitaa lyhyt- ja pitkäaikaisen trukkivuokrauksen. Olemme perheyritys ja toimineet alalla vuodesta 1989.