Öhman Groupin vuosikatsaus 2022

Vuosikatsaus Öhman Trukit Oy:n ja Öhmanrent Oy:n liiketoiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä

Öhman Group ennätystulokseen

Päättynyt tilikausi oli molemmille yhtiöille, Öhman Trukeille sekä Öhmanrentille, paras koskaan ja liikevaihto yhteensä ylitti 4 miljoonan euron rajan. Tavoitteemme varovaisesta kasvusta ei onnistunut, koska kysyntä Koronavuosien jälkeen oli patoutunut. Selvisimme kuitenkin kasvukivuista hyvin ja pystyimme toimittamaan trukit ja varaosat ajallaan. Palvelumme trukkien korjausten sekä vuokrausten osalta onnistuivat suunnitelman mukaisesti.  Myös trukkitarvikkeisiin ja varastotrukkeihin erikoistunut ÖT verkkokauppamme suosio kasvoi päättyneellä tilikaudella.

Öhman Trukit Oy – tulosta trukkimyynnillä ja varaosilla

Öhman Trukkien liikevaihto kasvoi yli 40 %, joka syntyi varsinkin trukkimyynnistä ja suorasta varaosamyynnistä asiakkaille. Trukkien sähköistymisen aika on meille suotuisa johtuen HELI:n litiumakkuisten sähkötrukkien hyvästä suunnittelusta ja toteutuksesta. Lisäksi olemme erittäin kilpailukykyisiä hinnoittelussa. HELI:n trukkitoimitusten varmuus näyttäytyy myös kilpailuetuna muihin valmistajiin nähden. Ammattitaitoinen varaosaosastomme kaivaa osan kuin osan ja edulliseen hintaan. Tämä tieto on hiljalleen levinnyt asiakaspiirissä ja synnyttänyt kysyntää.

Öhmanrent Oy – trukkivuokrauksella kova kysyntä

Öhmanrentin vuokratrukkien kysyntä eri tapahtumiin oli kovaa koko vuoden ajan, eikä sen laantumisesta näytä olevan merkkejä tälläkään hetkellä. Öhmanrentin liikevaihto kasvoi myös yli 40 %. Kasvu ei tullut helpolla vaan teimme sen eteen lujasti töitä. Onneksi olimme varautuneet kasvuun palkkaamalla henkilökuntaa kuljetus- ja vuokrauspuolelle. Lisäksi uusimme toiminnanohjausjärjestelmän, joka oli kaiken onnistumisen peruspilari.

Olemme tasaisesti kasvattaneet vuokratrukkikalustoamme ja etsineet hyviä yhteistyökumppaneita kovan trukkitarpeen toteuttamiseen. Öhmanrent onnistui trukkitoimituksissa erinomaisesti, siitä kiitoksena jatkuvasti lisääntyvä vuokrauskysyntä. Tulevalle keväälle 2023 olemme tilanneet lisää trukkeja Heliltä ja tilanneet myös toisen kuorma-auton kuljetustarpeisiin. Näillä toimilla palvelumme tulee pysymään hyvällä tasolla jatkossakin.

Noston – tehoa kaikkiin olosuhteisiin

Valmistamiemme Noston kääntömastotrukkien myynti on sujunut erinomaisesti, mistä johtuen valmistus on täystyöllistetty seuraavat pari vuotta. Olemme myös aloittaneet suunnittelun Noston trukin sähköistämisestä. Tutustu Nostoniin klikkaamalla tästä .

Yhteistyöterveisin,

Kari Öhman ja Patrik Öhman

Öhman Trukit Oy

Öhmanrent Oy

 

Ps. alla osa Black Fridayn tarjouksistamme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikkaa ÖT verkkokaupan pinontatrukkitarjouksiin tästä .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikkaa ÖT verkkokaupan lavansiirtovaunutarjouksiin tästä .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarkemmat tiedot HELI maastotrukista saat klikkaamalla tästä .