Öhman Groupin vuosikatsaus 2023 – menestystä ja ennätyksiä

ÖHMAN TRUKIT HELI MAAHANTUOJA MYYNTI VUOKRAUS VARAOSAT

Öhman Group jälleen ennätystulokseen

Öhman Group ilmoitti uudestaan ennätyksellisistä tuloksistaan kaikilla liiketoiminta-alueillaan. Öhman Trukit ja Öhmanrent saavuttivat jälleen historiansa parhaan tuloksen päättyneellä tilikaudella. Vuoden 2022 liikevaihto ylitti koko yrityksen historian ennätyksen yli 4 miljoonalla eurolla, ja vuoden 2023 liikevaihto nousi yli 5 miljoonaan euroon.

Uusien trukkien myynnissä ja trukkivuokrauksessa kysyntä on pysynyt vahvana edellisvuoden tapaan. HELI, luotettava trukkivalmistaja laajalla tuotevalikoimallaan ja litiumakkuteknologian edelläkävijänä, mahdollisti kysynnän kasvun. HELIn Ranskan välivarasto vahvisti kilpailuetua lyhyillä toimitusajoilla.

Öhman Trukit – tulosta HELI sähkötrukeilla

Öhman Trukkien liikevaihto kasvoi noin 25 %, johtuen pääasiassa HELI litiumtrukkien suuresta kysynnästä. Yritykset ovat siirtyneet diesel -trukkien sijasta ostamaan ekologisempia vaihtoehtoja kuten HELI sähkötrukkeja, joiden hinta-laatusuhde ja soveltuvuus Suomen olosuhteisiin ovat vakuuttaneet asiakkaat. Tämä kaikki on lisännyt kysyntää ja kauppaa.

Investonnit trukkien korjaamotoimintaan ja vastuullisuuteen

Teimme Lahden toimipisteemme halliin merkittävän korjaamoinvestoinnin, mikä tulee nopeuttamaan entisestään trukkihuollon korjausaikojamme. Lisäksi syksyllä 2022 ostamamme Europortsin Hangon trukkikorjaamon liiketoiminta on alkanut toimimaan odotustemme mukaisesti. Liiketoimintakauppa on ollut osa kasvuamme.

Vastuullisuuteen panostettiin aurinkoenergiajärjestelmän hankinnalla, joka lataa sähköllä toimivia HELI vuokratrukkeja ja tukee paikallista uusiutuvan energian tuotantoa.

Öhmanrent – trukkivuokraus kasvoi edelleen

Öhmanrent menestyi trukkivuokrauksen hoidossa ja asiakaskuntamme on laajentunut sitä myötä edelleen. Vastasimme kasvaneeseen kysyntään hankkimalla vuokrauskäyttöön lisää trukkeja ja tämä näkyy noin 25 % liikevaihdon kasvuna. Lisäsimme myös kuljetuskalustoamme ja palkkasimme lisää kuljetushenkilöstöä. Tämä lisäsi trukkitoimitustemme nopeutta entisestään.

Tulevaisuuden panostukset

Tulemme panostamaan vuokrauskaluston hankintaan jatkossakin. Tällä hetkellä trukkikalustostamme löytyy satoja varastotrukkeja, vastapainotrukkeja ja vetomestareita.

Tutustuimme trukkialan uutuuksiin Hefein konferenssissa

Osallistuimme Kiinassa Hefeissä HELIn järjestämään kansainväliseen konferenssiin, jossa esiteltiin mm. uusimpia trukkialan innovaatioita kuten litiumionituotteista 16 T ja 25 T kokoluokan sähkötrukit sekä 45 T konttikurottaja. Lisäksi esiteltiin myös AGV eli automaattitrukkien tuoteperheen kasvua sekä vetypolttokennotrukkeja ja komponentteja.

HELI on viime vuosina kehittynyt valtavasti ja mennyt eteenpäin – etenkin Litiumion sähkötrukkien teknologiassa ollen yksi teknologian kehityksen edelläkävijöistä.

HELIn trukkivalikoima on yksi maailman suurimpia ja HELI on myytyjen trukkilaitteistojen määrässä laskettuna maailman toiseksi suurin trukkivalmistaja.

Viimeisin tilikautemme on ollut erittäin menestyksekäs, ja tekemämme investoinnit sekä vastuullisuustoimet luovat vahvan perustan tulevaisuudelle. Haluamme sydämellisesti kiittää kaikkia, jotka ovat olleet osallisina tämän menestyksen mahdollistamisessa.

Öhman Trukit Oy ja Öhmanrent Oy

Kiittävät Hyvästä Yhteistyöstä ja Toivottavat

Iloista Joulua sekä Menestyksekästä Uutta Vuotta 2024!